Tiger Hill, Old Paradenia

Der Old Paradenia Kaffee wird in Indien auf dem Palthope Estate angebaut, einer Plantage auf dem Tiger Hill. Die Kaffeebohnen werden mit der Natural-Aufbereitungsmethode verarbeitet, bei der die Kirschen nach der Ernte getrocknet werden, wodurch sie ihren charakteristischen Geschmack und ihre Aromen entwickeln. Das Palthope Estate, unter der Leitung von B.B. Deepak Chengappa, ist spezialisiert auf schattengewachsene Canephoras und damit die perfekte Anlaufstelle für guten Kaffee.
Lot: Tiger Hill
Plantation: Palthope Estate
Processing: Natural
Producer: Palthope Estate, B.B. Deepak Chengappa
Screen: A, 18up
Species: Canephora
Variety: Old Paradenia
Year: 2019/20

€8.00*

Content: 0.25 kg (€32.00* / 1 kg)

No longer available

Grinding degree
Package size
Roast degree
Product number: 20PA031-K-250-GB
Rarity

Coffee rarities

Guaranteed access to our particularly diverse coffees, which are only available in limited quantities.

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Coffees harvested and processed separately by individual fields to preserve their unique flavour profiles.

Roasting

Drum roasting

We roast the highly aromatic coffees in small batches on drum roasters in our manufactory roastery in Mannheim.

Direct trade

Direct trade

Through direct trade, it is possible to have a precise influence on the processing of the coffee.

Our partner farm

Palthope Estate

Palthope Farm, established in 1935, is located in Coorg, Karnataka, surrounded by the Nagarhole Wildlife Sanctuary and specialises in shade-grown canephoras. The varieties mainly produced are Old Paradenia and CXR, which are processed dry (natural) or wet.

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